AKADEMIA E LIDERSHIPIT RINOR

?16 Mars 2019, ora 11.00

?POPULLI, SHTETI, DEMOKRACIA

Lektor: Dr. CARLO LORENZO ROSSETTI E VALDALBERO

Biografia:

Master në Histori dhe në Filozofi (Luven, Belgjikë) dhe Doktor në Teologji (Gregoriane), ka dhënë mësim në Lateranon dhe në seminare të ndryshme nëpër botë. Rektor i Seminarit Redemptoris Mater në Lezhë dhe Moderator i Studimëve në Seminarin “Zoja e Këshillit të mirë” (Shkodër), vepron edhe në fushen pastorale dhe për dialogun ekumenik. Ndër shkrimet e tij janë: “Sei diventato tempio di Dio” (1998), La civiltà dell’amore e il senso della storia (2009), Novissimus Adam (2010), Grazia su grazia (2010), La Pienezza di Cristo (2012). Ai redaktoi edhe botimin e një antologjie latine të
krishterë, Sapientia Traditionis (2007), një Antirretrik biblik (2010) dhe Juan Luis VIVÈS, Introductio in sapientiam (2012). Ka botuar nĕ shqip Krishtërimi si dashuria e Zotit (Tiranë, 2016) dhe disa përkthime sidomos prej papëve Pali VI dhe Gjon Pali II. Eshtë ne fazë përkthimi libri Teologia della storia cristiana (Napoli, 2013).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here