Vazhdon Akademia e Lidershipit Rinor, 13 Prill 2019, ora 11.00, tek Qendra Rinore Arka

 Tema: Hapësira urbane si sferë aktive për transformimin e shoqërisë

 Lektor: Z. Ardian Ndreca, Profesor i historisë së filozofisë moderne pranë Pontificia Universitas Urbaniana, Itali.

Bio e shkurtër:
Ardian Ndreca është profesor i historisë së filozofisë moderne pranë Pontificia Universitas Urbaniana. Ai gjiithashtu është drejtor i Institutit të Studimeve të Ateizmit e të Kulturave pranë PUU në periudhën 2007-2013 dhe nga viti 2016 në vijim. Nga viti 2007 z. Ndreca është profesor i ftuar pranë John Carroll University (Cleveland). Anëtar i Associazione Italiana di Studi del Sud-est Europeo (AISSEE). Anëtar i fondacionit Il Cortile dei Gentili (pranë Pontificio Consiglio della Cultura, Vatikan). Kryeredaktor dhe editor i revistës Shejzat-Pleiades series nova – 2016 në vijim.

Libra (perzgjedhje)
Mediazione o paradosso? Kierkegaard contra Hegel, Bonomi, Pavia 2000.
La soggettività nella filosofia di S. Kierkegaard, Urbaniana University Press, Città del Vaticano 2005.
Lessico di filosofia della storia, Urbaniana University Press, pp. 272, 2012.
Filosofia dello spazio urbano, Messaggero, Padova (ne proces shtypi)

Akademia e Lidershipit Rinor organizohet në kuadër të projektit YOU(TH) LED – Zhvillimi i Udhëheqjes dhe Angazhimit Rinor”, financuar nga USAID.

#usaidalbania
#codepartners
#rini
#akademi
#strategji

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here