Ridvan Karakaçi – Muzikolog
Diten e shtunë, dt.12 shtator 2020, ora 19.30.
Tema: Kënga-valle dhe kënga-aheng: dy themelet kryesore të korpusit të këngës qytetare shkodrane.
Kënga-valle: ceremoniali i dasmes.
Kënga-aheng: sistemi makam. Roli i sazes në procesin e lindjes dhe formimit të këngës aheng. Palok Kurti reformator i këngës aheng.
-Rroli i formacioneve shoqëruese tradicionale dhe interpretimi vokal si pjesë e rëndësishme e këngës.
Aktiviteti organizohet ne kuader te projektit “Muzika mbi të gjithë kufinjtë: tregime të reja për një Ballkan melodioz” i financuar nga @swissculturalfund_albania (SCFA), një projekt i Agjencisë Zviceriane per Zhvillim dhe Bashkepunim dhe zbatuar nga CODE Partners/Arka
Jeni të mirëpitur!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here